Sa interesovanjem pratim hapšenja

Izvor: B92, 22.Dec.2012, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sa interesovanjem pratim hapšenja"

Beograd -- Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je da sa interesovanjem prati poslednja hapšenja u Srbiji, ali da o njima čita tek kada budu uhapšeni.

U svemu je bitno da se poštuje vladavina prava, naglasio je Kirbi i dodao da zna da je tokom izbora uticaj bogatih biznismena na srpsko društvo bio velika tema, kao i ekonomija u celini.

"Ne mogu da kažem da li je neko trebalo ili nije trebalo da bude uhapšen. Čvrsto verujemo u vladavinu prava, a svaka zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << probleme rešava na svoj način", kazao je Kirbi u intervjuu za "Danas".

Istakavši da obično nije u prilici da u novinama čita o hapšenjima određenih ljudi pre nego što budu uhapšeni, on je dodao da "nije u svakoj zemlji isto" i da svakako, postoje pravne procedure.

"Koliko razumem reč je o jednom od 24 slučajeva spornih privatizacija, čije je razrešenje tražila i Evropska komisija. U svemu je bitno da se poštuje vladavina prava. Ne kažem da se ne poštuje, ali pažljivo pratimo šta se dešava", rekao je Kirbi, zamoljen da prokomentariše hapšenja srpskih biznismena osumnjičenih za "ispumpavanje" novca iz privatizovanih preduzeća.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kirbi: Bitno je da se poštuje vladavina prava

Izvor: Akter, 22.Dec.2012

Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je da sa interesovanjem prati poslednja hapšenja u Srbiji, ali da o njima čita tek nakon hapšenja

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.