Izvor: B92, 05.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM traži Jočićevu ostavku

Subotica -- Savez vojvodjanskih Madjara zatražio je u ponedeljak ostavku ministra policije Dragana Jočića.

Ostavka je zatražena zbog neblagovremenog reagovanja policije nakon incidenata protiv pripadnika madjarske nacionalnosti i zato što, kako smatra ta stranka, nije učinio ništa da zaštiti manjine u Srbiji. U saopštenju SNV izražava se revolt zbog skrnavljenja katoličkog groblja u Somboru i tvrdi da je tamo oštećeno 30 do 40 grobova, medju kojima i grob književnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Janoša Hercega.

Istovremeno, SVM ističe da je "posebno ogorčen" jer je policija uvidjaj izvršila "tek posle višestrukih poziva" i da je u zapisniku konstatovala "oštećenje samo nekoliko grobova", što SVM tumači kao nastojanje policije da "zataška dogadjaj".

Reagujući na incident u Somboru, SVM je optužio Ministarstvo unutrašnjih poslova da se "trudi da prećuti" taj dogadjaj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.