SVM protiv deklaracije o promeni ustava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM protiv deklaracije o promeni ustava

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da njegova stranka neće glasati za Predlog deklaracije o potrebi promene Ustava Srbije ili donošenja novog ustava, jer iza nje stoji pokušaj skupljanja dnevnopolitičih poena i nanosi štetu ideji autonomije te pokrajine.

Taj predlog deklaracije inicirala je Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), a svojim potpisima su ga podržali i poslanici Demokratske stranke (DS) i Nove demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranke (NDS).

"Kako je reč o temi koja je hiljadu puta značajnija od bilo kakvog dnevnopolitičkog poigravanja, mi u tome nismo i nećemo učestvovati.Oni koji su izneli ovaj dokumenat moraće sami o njemu i da glasaju", rekao je Pastor za današnji novosadski Dnevnik.

On je naveo da je SVM-u taj dokument dostavljen kada je za njega već obezbeđena neophodna poslanička podrška, i to uz poruku tipa: "evo, mi imamo dovoljno potpisa pa vi kako hoćete".

Tu inicijativu potpisima su podržala 64 poslanika LSV, DS i NDS. Te tri stranke su tokom avgusta i septembra pregovarale o ulasku NDS-a u vladajuću koaliciju, u kojoj je, pored DS-a i LSV-a, i SVM.

Skupština Vojvodine ima ukupno 120 poslanika. Pastor je rekao da je promena Ustava Srbije svakako nužna, ali do nje neće doći sada, zbog čega je sporan momenat u kojem se deklaracija predlaže, kao i pojedine formulacije iz samog dokumenta, što nanosi štetu ideji autonomije Vojvodine i "stvara konflikt".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVM protiv deklaracije za promenu Ustava

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2014

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da njegova stranka neće glasati za Predlog deklaracije o potrebi promene Ustava Srbije ili donošenja novog ustava jer iza nje stoji pokušaj skupljanja dnevnopolitičih poena i nanosi se šteta ideji autonomije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.