Izvor: B92, 11.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM nezadovoljan trošenjem novca

Novi Sad -- Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor kritikovao načina raspodele novca iz NIP-a.

Paštor je kritikovao činjenicu da o trošenju 20 milijardi dinara, koliko je iz Nacionalnog investicionog plana izdvojeno za kapitalne investicije u Vojvodini, ne odlučuju pokrajinski organi, već resorni ministar, prenosi Dnevnik.

On je rekao da su projekti koji su u Vojvodini predviđeni tom uredbom svakako potrebni, ali je nedopustivo da se o prioritetima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u investiranju ne odlučuje u pokrajini.

Pastor je pozvao predsednika Izvršnog veća Vojvodine Bojana Pajtića da podnese zvaničan zahtev za korekciju te uredbe i da traži da o trošenju novca za kapitalne investicije na području pokrajine bude odlučivano u njenim telima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.