Izvor: S media, 06.Maj.2013, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEŠTENIK ŠOKIRAO SVET: Tvrdi da je abortus ozbiljniji zločin od silovanja dece!

Abortus je mnogo ozbiljniji zločin nego silovanje dece od strane sveštenika, izjavio je meksički nadbiskup Fabio Martinez Kastilja.

Nadbiskup Kastilja je, iz meksičkog grada Tukstla Gutjerez, svojom izjavom u propovedi u katedrali San Markos, šokorao je svet.

On je dodao da "i abortus i zlostavljanje dece uzrokuju veliku štetu i da ih zbog toga treba kažnjavati", prenose agencije.

Kondome i druge oblike kontracepcije nazvao je "zakrpama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koje samo doprinose izbegavanju odgovornosti".

Kastilju je za nadbiskupa u maju prošle godine postavio bivši papa Benedikt XVI. Poznat je po konzervativnim stavovima, kojeg deli dobar deo meksičkog klera.

U toj zemlji, abortus je legalizovan tek 2007. godine. Prekid tdrudnoće moguć je samo u glavnom gradu Meksiko Sitiju.

Mnoge žene iz unutrašnjosti zbog toga, u nameri da prekinu trudnoću kupuju lek misoprostol koji se u Meksiku može legalno kupiti u apotekama.

Ovaj metod prekida trudnoće nije uvek uspešan i zato Svetska zdravstvena organizacija upozorava da misoprostol može izazvati abortus samo u prvih devet sedmica trudnoće i da su vrlo česti slučajevi uzimanja leka u pogrešnim dozama.

(Blic)

Foto: Printscreen YouTube

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meksički nadbiskup: Abortus je gori od silovanja dece

Izvor: Radio 021, 06.Maj.2013

Nadbiskup Fabio Martinez Kastilja, iz meksičkog grada Tukstla Gutijerez, šokirao je čitav svet rekavši da je abortus puno ozbiljniji zločin nego silovanje dece od strane sveštenika.

Nastavak na Radio 021...

Nadbiskup šokirao svet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2013, 04:41

Abortus je mnogo ozbiljniji zločin nego silovanje dece od strane sveštenika, izjavio je meksički nadbiskup Fabio Martínez Kastilja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.