SVAĐA  Ko će ići u  zatvor?!

Izvor: Blic, 18.Avg.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVAĐA Ko će ići u zatvor?!

Kao najava početka kampanje za pokrajinske i lokalne izbore, političari su zaoštrili retoriku i stigli, gde bi drugo, do teme hapšenja.

Slučaj „kome je mesto u zatvoru” ovog puta je otvorio lider demokrata Bojan Pajtić, ali mu naprednjaci nisu ostali dužni.

- Oni će završiti u zatvoru i zbog Zakona o konverziji zemljišta, i zbog Zakona o Beogradu na vodi, i zbog Zakona o posebnim uslovima prodaje državnih nepokretnosti, jer tim zakonima izbijaju stotine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << miliona evra iz džepova građana Srbije - izjavio je Pajtić.

Na pitanje novinara da li se boji odlaska u zatvor, on je kazao da je spreman da odgovara.

- A, zašto ja sada ne bih došao do zatvora ako sam izvršio neko krivično delo? Kakve veze ima to što sam predsednik Pokrajinske vlade? Pa, nema predsednik Pokrajinske vlade imunitet. Vučić i njegove kolege znaju da nisam ni saobraćajni prekršaj napravio u životu, a kamoli uzeo jedan jedini dinar. Samo neka izvole, neka nastave da proveravaju. Proverili su do desetog kolena sve što sam u životu radio, sve što sam u životu potpisao... Zbog toga mi je toliko lako da ih kritikujem - poručio je Bojan Pajtić za „Slobodnu Evropu“.

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić kaže za „Blic” da Pajtićeva izjava pokazuje „naviku i želju lidera DS da bude i tužilac i sudija i tamničar”.

- Pajtićeve rečenice su pune mržnje i pokazuju njegov strah pred odgovornošću, jer je svestan svega što je radio i koliko je oštetio razne fondove, Tesla banku, Razvojnu banku Vojvodine, a samim tim i sve građane i građanke Vojvodine - navodi Babić.

On dodaje da „neko ko noću ispisuje grafite ‘Smrt Pajtiću’, a danju daje ovakve izjave pokazuje patološku političku mržnju”.

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić poručuje Bojanu Pajtiću da treba da se zabrine za sebe, a ne za članove SNS.

- Sve što radimo, radimo u najboljem interesu građana i u skladu sa zakonom. A Pajtić će morati da objasni mnogo toga u vezi sa malverzacijama u Vojvodini i oko kupovine za dom za decu sa posebnim potrebama - zaključuje Gašić.

Uz sve ovo, SNS je u stranačkom saopštenju upitala Pajtića da li se plaši da će ostati bez fotelje u Pokrajinskoj vladi ili da će biti otkrivene „sve kriminalne afere njegovog režima”.

- Pitamo Pajtića povodom njegovog najnovijeg intervjua da li ga je davao na svom radnom mestu ili iz Beograda, iz svoje senke? - saopštili su naprednjaci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.