ŠUTANOVAC Ana Brnabić je odraz VUČIĆEVOG STRAHA

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠUTANOVAC "Ana Brnabić je odraz VUČIĆEVOG STRAHA"

“Izbor Ane Brnabić je ništa drugo do rekonstrukcija vlade, sa istom koalicijom i istim ljudima, koju Demokratska stranka ne može nikako da podrži”, kaže u intervjuu za “Blic” predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

Kako komentarišete izbor predsednika Aleksandra Vučića da na čelo Vlade Srbije dođe Ana Brnabić i to što u SNS-u nisu svi za takvu odluku?

Izbor Ane Brnabić je odraz Vučićevog straha od gubitka moći unutar SNS-a. Njoj je namenio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulogu konduktera, dok će politički mašinovođa biti Dačić, a zemlju će i dalje voditi Vučić. Dodatno, on na ovaj način pokušava da obmane i Istok i Zapad. Iako je SNS duboko podeljena partija u kojoj svako čeka svoj trenutak, izjave o „disonantnim tonovima“ i sada „da nemaju većinu“ predstavljaju samo dobro uigrane igrokaze u kojima će na kraju Vučić još jednom potvrditi svoj autoritet u SNS-u.

Ako ne budete glasali za nju, plašite li se da će vas to svrstati u red političkih snaga kojima pripadaju i Dragan Marković Palma i Muamer Zukorlić?

To je ista ona vlada koja ja smanjila penzije i plate, zadužila zemlju 10 milijardi, uvela akcize na struju, povećala sve poreze i koja svakodnevno zloupotrebljava celu državu zarad očuvanja vlasti Aleksandra Vučića. Naravno da će svi glasati po komandi za šta god što naredi Vučić. Sada su oni samo figure na Vučićevom šahovskom polju, koje će da posluže kako bi pokazao postojanje pluralizma, a da istovremeno Palma ostane dosledan svojim homofobnim izjavama u javnosti.

Da li se DS priprema za beogradske izbore i da li očekujete da će možda biti parlamentarni sledeće godine?

Ojačavamo svoje odbore u gradu i pripremamo set ekonomskih, društvenih, socijalnih, kulturnih mera kao deo platforme za oporavak Beograda. Iako to pokušava da sakrije, Vučić je zajedno sa koalicionim partnerima izgubio većinu u Beogradu, a pored toga on nema kandidata za Beograd koji će moći da zamaskira sve Vesiće i Male. Moguće je da dođe i do parlamentarnih izbora jer se Vučić snalazi samo u vođenju kampanje, ali ne i države.

Tadić i Janković su najbliži DS

Veliku pažnju je izazvala fotografija vas, Saše Jankovića i Borisa Tadića. Možete li da nam otkrijete o čemu ste razgovarali i da li je možda na pomolu ujedinjenje vaših stranaka za predstojeće izbore u Beogradu?

Ljudi od nas očekuju da se odreknemo stranačkih interesa i stavimo građane na prvo mesto i zato ćemo se okupiti oko konkretnih ideja. SDS i Jankovićev pokret su nama idejno i ideološki najbliži i prema tome što želimo da menjamo vlast u Beogradu ne kako bismo zamenili mesta, već kako bismo doneli suštinsku i kvalitetnu promenu. Želimo da zakoračimo među ljude i izgradimo grad koji će biti podrška svakom čoveku. U platformi u okviru koje možemo da se okupimo u fokusu će biti običan čovek i njegovi problemi, a ne beton politika koja ne prepoznaje građane već samo burazerske građevinske firme.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.