Izvor: Blic, 06.Maj.2008, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SSP doneo direktnu korist građanima"

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dušan Petrović ocenio je danas da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) samo u prvih tri dana od potpisivanja doneo direktnu korist građanima Srbije, a istovremeno će omogućiti i efikasniju odbranu Kosova i Metohije.



Taj sporazum je potpisan i zato što će kroz snažnije institucionalne mehanizme moći da se brani Kosovo, ocenio je Petrović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Samo ako smo deo Evrope, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a ne izolovani od nje, možemo ostvariti oba važna cilja. I Kosovo i Evropa. Jasnu podršku ovakvom stavu nedavno je dao i ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov svojom izjavom da bi za očuvanje Kosova bilo bolje da smo SSP potpisali ranije, ali i da je bolje da je to učinjeno i sada, nego da nije učinjeno nikad", istakao je Petrović.

On je istakao da će potpisivanje ugovora "Fijata" i "Zastave", vrednog 700 miliona evra, omogućiti 12.000 novih radnih mesta u jednom od najvažnijih regionalnih centara Srbije.

Petrović je naveo da su izbori 11. maja su referendum za budućnost - referendum koji će odlučiti da li će Srbija najdalje do kraja 2009. godine postati kandidat za članstvo u EU.

"Naši saveznici će zato biti svi oni koji se istovremeno i jasno opredele za evropski put Srbije i diplomatsku borbu za očuvanje Kosova", poručio je zamenik predsednika DS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.