Izvor: B92, 22.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSJ se sutra integriše u SRS?

Beograd -- SSJ na sutrašnjoj sednici Glavnog odbora doneće odluku o integraciji u Srpsku radikalnu stranku, saopšteno je iz SRS-a.

Stranku srpskog jedinstva osnovao je u novembru 1993. godine, pred parlamentarne izbore, tadašnji komandant paravojnih snaga Željko Ražnatović Arkan, koji je kasnije ubijen u Beogradu.

Stranka je predstavljala najveće iznenađenje na decembarskim parlamentarnim izborima 2000. godine, jer je dobila vise od 200 hiljada glasova i 14 mandata.

Potpredsednik Stranke srpskog jedinstva tada je bio Dragan Marković Palma koji je u februaru 2004. osnovao sopstvenu stranku - Jedinstvenu Srbiju.

Na čelu Stranke srpskog jedinstva sada je Borislav Pelević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.