SRS traži skupštinsku raspravu o neuspehu nastavka evropskih integracija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS traži skupštinsku raspravu o neuspehu nastavka evropskih integracija

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović zatražio je danas od vladajuće većine da preuzme odgovornost za neuspeh u nastavku evropskih integracija i da građanima objasni zašto je do toga došlo.

Todorović je kazao da o tome mora biti otvorena rasprava u Skupštini Srbije, kako bi i poslanici i građani dobili odgovore na ta pitanja.

"Trebalo bi neko da podnese ostavku posle ovog neuspeha", rekao je Todovorić na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novinare, i dodao da je Srbija, time što nije odblokiran Trgovinski sporazum sa EU, "pretrpela najveće poniženje i šamar".

EU je neprihvatanjem da odblokira Trgovinski sporazum pokazala da "ima nameru da i dalje ucenjuje i da dezintregriše Srbiju", rekao je Todorović i dodao da je suština toga da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

Ucene EU

"To neće biti kraj ucena EU i to već može da se vidi i nazre, sledeći zahtev će biti Vojvodina", rekao je Todorović, navodeći da bi vlast u Srbiji sada trebalo da kaže kojim će putem dalje ići država, a koji će je izvesti iz ekonomske krize.

Novac od biznismena? Pitanje za Nikolića

Na pitanje zašto u izveštaju SRS o troškovima u kampanji nije navedeno da su biznismeni Milorad Mišković i Milan Beko finansirali kampanju radikala, Todorović je kazao da pitanje da li je bilo finansiranja i ko je finansirao kampanje treba postaviti Tomislavu Nikoliću, koji je to izneo u javnost.

On je objasnio da su radikali za predsedničke izbore u januaru uzeli kredit od 40 miliona dinara, a za majsku parlamentarnu kampanju pozajmicu od 50 miliona dinara od banke u kojoj drže svoja sredstva.

Potpredsednik SRS je ponovio da mandati 18 poslanika koji su prešli u poslanički klub "Napred Srbijo" pripadaju SRS i po Ustavu i po zakonu.

Nikolić je zloupotrebio položaj

"To su naši mandati i mi hoćemo svoje mandate. Oni nam pripadaju i po Ustavu i po zakonu. Očito je da su svi poslanici potpisali blanko ostavke, a da je Nikolić zloupotrebio položaj i da bi u svakom drugom slučaju za to krivično odgovarao", kazao je Todorović i naveo da će radikali "redovnim putem" insistirati da im mandati budu vraćeni.

On je rekao da "u ovom momentu apsolutno ne postoji nikakva mogućnost saradnje sa onima koji su nam uzeli mandate" i ukazao da su netačne informacije da lokalni odbori u masovnoj meri prilaze Nikoliću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.