Izvor: B92, 30.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS neće da preda vlast u Rumi

Ruma -- Odbornici DS-a u Rumi su konstituisali novu opštinsku upravu i smenili sve direktore javnih preduzeća koji su članovi SRS-a.

Radikali to ne priznaju i tvrde da je ceo slučaj urađen nezakonito. Nova većina danas je smenila direktore javnih preduzeća kojima su rukovodili radikali, ali se postavlja pitanje kako će novi ljudi stupiti na dužnost pošto radikali ne priznaju novu upravu.

"Tražićemo pomoć i asistenciju da direktori koje smo danas izabrali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budu imenovani i da sekretar koji je danas imenovan, da svi oni dođu na svoja mesta i počnu da rade", kaže Nenad Borović, novi predsednik opštine Ruma.

Radikali čak nisu dozvolili ni to da današnja sednica bude održana u prostorijama opštine. Oni ne priznaju ni pečat kojim su odluke overene jer se, kako kažu, pravi pečat još nalazi kod njih.

"To nije bila sednica SO, to je bio neki cirkus, oni vežbaju, oni treniraju, to je bilo neko pozorište ili kako da kažem - treniraju ako jednog dana budu u prilici da Nenad Borović bude predsednik opštine, pa da zna kako se radi", kaže Srđan Nikolić, bivši predsednik opštine Ruma.

Novoizabrani predsednik opštine Ruma, Nenad Borović, objasnio je da su odluke o smeni direktora javnih preduzeća podržala 22 odbornika DS-a, DSS-a i NS-a i da je ta odluka legitimna.

Ukoliko radikali i dalje budu sprečavali rad lokalnog parlamenta, nova koalicija tražiće pomoć od nadležnih ministarstava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.