SRS: Zahtev za ocenu ustavnosti briselskog sporazuma

Izvor: Studio B, 07.Maj.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Zahtev za ocenu ustavnosti briselskog sporazuma

Srpska radikalna stranka podnela je danas Ustavnom sudu Srbije zahtev za utvrđivanje ustavnosti briselskog sporazuma.

Ustavni sud Srbije je, kako je tom prilikom rekao zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović, jedini državni organ koji mora reagovati.

"Zakon određuje da Ustavni sud ukoliko postoji opasnost od nastupanja neotklonjivih štetnih posledica mora nastupati i postupati po hitnom postupku", rekao je Šarović .

On je dodao i da će SRS nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da se na svaki mogući način bori protiv Vlade Srbije i svih drugih "koji na bilo koji način podržavaju prihvatanje briselskog sporazuma".

Demokratska stranka Srbije je ranije najavila da će 8. maja Ustavnom sudu podneti zahtev za ocenu ustavnosti briselskog sporazuma.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.