Izvor: B92, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Nikolić predsednički kandidat

Beograd -- SRS najavio Tomislava Nikolića kao kandidata na izborima za predsednika Srbije, koji će se, kažu, održati 20. januara 2008.

Planirano je da se između dva izborna kruga potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju kao "injekcija" Borisu Tadiću, jer "sa Zapada smatraju da bi se njegovom pobedom lako dobila nezavisnost za Kosovo, rekao je generalni sekratar SRS-a Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da iz režimske koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolaze različite poruke kako će se rešavati problem Kosova i Metohije i da je neophodno hitno sazvati sednicu parlamenta kako bi poslanici raspravljali o izveštaju pregovaračkog tima.

Ključno je da se zna šta će Srbija preduzeti u slučaju unilateralnog priznanja nezavisnosti Kosova i Metohije i povodom svega onog što bi predstavnici Amerike i Evropske unije hteli da preduzmu protiv Srbije, rekao je Vučić.

On je postavio pitanje vlastima, posebno - kako je rekao - Tadiću, da li će potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU između dva izborna kruga biti "šargarepa za otimanje Kosova i Metohije", na šta "Srbija ne sme da pristane".

Nepodeljeno je mišljenje u rukovodstvu i članstvu SRS-a da se izađe na predsedničke izbore "koji su, možda, i odlučujući za budućnost Srbije" kako bi se "pobedio kandidat režima Tadić", rekao je Vučić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.