SRPSKA POLITIČKA SCENA

Izvor: Kurir, 28.Jun.2011, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA POLITIČKA SCENA

Zastava duge kod Ljajića BEOGRAD - Razvijanjem zastave duginih boja na zgradi Ministarstva za ljudska i manjinska prava juče je obeležen Međunarodni dan ponosa, koji je protekao mirno, ali uz vidljivo prisustvo policije.

Međunarodni dan ponosa

Zastava duge kod Ljajića

BEOGRAD - Razvijanjem zastave duginih boja na zgradi Ministarstva za ljudska i manjinska prava juče je obeležen Međunarodni dan ponosa, koji je protekao mirno, ali uz vidljivo prisustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << policije.

Jovanka Todorović-Savović iz Labrisa rekla je da je LGBT populaciji uskraćeno pravo na spontano okupljanje i da je isticanje zastave na zgradi ministarstva simboličan čin.

Petar Petković

USS o Statutu Vojvodine

BEOGRAD - Ustavni sud ni posle godinu i po dana nije se izjasnio o zahtevu DSS za ocenu ustavnosti Statuta Vojvodine, rekao je juče portparol Petar Petković.

- Statut je neustavan jer je, umesto decentralizacije i izvornih prihoda, utvrdio mnoge sporne stvari u Vojvodini - rekao je Petković.

NUNS poziva RRA

Ispitati navode DZH

BEOGRAD - Predsednik NUNS Vukašin Obradović zatražio je od RRA da ispita da li je voditelj Ivan Ivanović pozivao na govor mržnje i vređao katolike.

- Oglasili smo se u slučaju Čelsi Hendler. Država treba da zaštiti druge narode u njenim medijima, u ovom slučaju hrvatske manjine u Srbiji - rekao je Obradović.

DZH je od RRA zatražila da se Prvoj oduzme nacionalna frekvencija zbog uvreda na račun Hrvata.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.