SRPSKA NARODNA PARTIJA: Ne prodaji Telekoma, odbranili smo ga 2011., odbranićemo ga i danas

Izvor: Kurir, 07.Nov.2015, 01:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA NARODNA PARTIJA: Ne prodaji Telekoma, odbranili smo ga 2011., odbranićemo ga i danas

Srpska narodna partija (SNP) protivi se najavljenoj prodaji Telekoma Srbija, jer je reč o strateški važnom preduzeću za našu zemlju, koje posluje uspešno i državi Srbiji donosi profit.

Telekom Srbija je strateški važno preduzeće ne samo za našu državu, već za celokupnu privredu Srbije – posebno za onaj zdravi deo privrede koji posluje u oblasti informacionih tehnologija, a čiji je razvojni i obrazovni potencijal naslonjen na našeg najvećeg mobilnog operatera. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Naročita strateška važnost Telekoma Srbija leži u činjenici da je ova naša kompanija vlasnik i „Telekoma Srpske“, kao i jednog mobilnog operatera u Crnoj Gori, što nam omogućava da ostvarujemo važan ekonomski uticaj u regionu.

Posebno se protivimo prodaji ovog preduzeća u uslovima recesije, jer je u tim uslovima za Telekom Srbije nemoguće postići cenu koja odgovara njegovoj realnoj vrednosti.

S druge strane, ne postoje konkretni projekti u koje bi bio uložen novac od eventualne prodaje Telekoma, što otvara mogućnost da ta sredstva budu potrošena na najgori mogući način – preusmeravanjem u tekuću potrošnju.

Podsećamo da je upravo predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović bio taj koji je 2011. godine predvodio građanski pokret protiv prodaje Telekoma, predavši tadašnjem Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva peticiju sa više od 100.000 potpisa građana Srbije protiv prodaje Telekoma.

Odbranili smo Telekom te 2011, nadamo se da ćemo ga odbraniti i danas, 2015. godine.

(SNP)

Autor: Foto: Nemanja Pančić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.