SRBIJA U ŠOKU: Đilasov Bastać izubijao svog kuma zbog zajedničkih mafijaških poslova (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 31.Okt.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA U ŠOKU: Đilasov Bastać izubijao svog kuma zbog zajedničkih mafijaških poslova (VIDEO)

U emisiji "U fokusu na televiziji "Studio B" u toku je iznošenje podataka i rasprava o jezivom svedočenju kuma Marka Bastaća ŠIBAN sam po telu, pao sam sa stolice, u jednom trenutku sam ležao na podu. Ovako kum predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća Zoran Lešnjak u emisiji "U fokusu" na televiziji "Studio B" opisuje šta se desilo kada je uvučen u kriminalne radnje vezane za bespravnu gradnju. On je opisao kako je pratio bespravnu gradnju u oppštini u srcu Dorćola, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << za koju je navodno plaćano hiljade evra, kada ga je Bastać odjednom pozvao na sastanak i navodno brutalno prebio. Sve je, kako kaže, počelo kada je uzeo jednu kovertu, a kum mu je pripretio da se nikako ne obraća policiji.- Sa Markom Bastaćem se znam od 2006. godine, postali smo venčani kumovi. Kao njegov kum, pratio sam bespravnu gradnju na Starom gradu, i bespravni graditelji su mogli da sagrade nešto u srcu Dorćola uz određenu finansijsku nadoknadu koje sam ja bio dužan da preuzmem i odnesem Marku. Tih koverata je bilo desetak i radi se o sumi od nekoliko hiljada evra - rekao je Lešnjak.- Bastać je rekao sada ćemo igrati jedan kviz. Šibao me je kanapom za preskakanje - ispričao je Lešnjak u stravičnoj ispovesti i dodao: -Posle dva pitanja, dvojicu je odvezao, a mene ostavio. Bio sam udaran kanapom za preskakanje, šiban po telu, u jednom trenutku sam pao sa stolice, najteže mi je palo te noći da li ću se živ vratiti, šta će biti sa mnom i mojom porodicom, nisam smeo ništa da kažem policiji da ne bih imao gadne probleme ja i moja porodica - dodaje Lešnjak.Bastać je pre 15 godina postao član Demokratkse stranke i 2004. godine postaje odbornik Skupštine opštine Stari grad, gde se u narednih pet godina neposredno bavi opštinskim problemima, navodi Istinomer. Na izborima u aprilu 2016. bio je nosilac liste Demokratske stranke „Čuvari Starog grada“, koja je na toj opštini osvojila najveći broj mandata. U maju 2016. izabran je tajnim glasanjem za novog predsednika opštine Stari grad.Trenutno je u Stranci slobode i pravde na čijem je čelu Dragan Đilas, jedan od osnivača opozicionog Saveza za Srbiju, bivši gradonačelnik Beograda i bivši lider DS-a.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kum optužio Marka Bastaća da ga je udarao pesnicama, mučio i davio jer mu nije doneo kovertu, Bastać demantuje

Izvor: Blic, 31.Okt.2019

Lazar Lešnjak, venčani kum predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća i njegov doskorašnji saradnik, optužio ga je za mučenje i fizičko prebijanje. Prema njegovim rečima, Bastać je uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.