SPS uskratio podršku koaliciji u Pančevu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS uskratio podršku koaliciji u Pančevu?

PANČEVO -

Konstitutivna sednica Skupštine Pančeva, koja je trebalo da bude održana u 18 časova, otkazana je danas bez obrazloženja.

U saopštenju koje su u utorak uveče izdali čelnici lokalnih odbora Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije (SPS), Lige socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno demokratske partije i Srpskog pokreta obnove navedeno je da su te stranke potpisale sporazum o lokalnoj koaliciji, koju će činiti 41 od 70 odbornika pančevačkog parlamenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Saopštenje je izdato nakon jučerašnjih višečasovnih pregovora tih stranaka o formiranju vladajuće većine u Pančevu i u prisustvu predstavnika Pokrajinskog odbora SPS-a.

U strankama potpisnicama sporazuma danas nije bilo raspoloženih za izjave u vezi sa otkazivanjem sednice, ali se nezvanično moglo čuti da je lokalni SPS u toku dana iz Beograda dobio direktivu da koaliciju u Pančevu napravi sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

U Gradskom odboru SPS nije bilo moguće proveriti takvu informaciju, jer predsednik odbora Mirko Nikolić nije bio dostupan za izjave.

Iz grupacije stranaka koju čine Srpska napredna stranka, Ujedinjeni regioni Srbije i Demokratska stranka Srbije nezvanično je najavljeno da će konstitutivna sednica Skupštine Pančeva biti održana u petak 6. jula.

Vladajuću većinu tada će ove tri stranke formirati uz pomoć SPS-a, najavljeno je iz istih izvora.

Poslednji zakonski rok za završetak konstituisanja lokalnog parlamenta u Pančevu je subota 7. jul, a alternativa tome je raspisivanje novih izbora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.