Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2009, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS i DS prave većinu na Voždovcu

BEOGRAD - Predsednik beogradskog odbora Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić izjavio je juče da su socijalisti postigli dogovor sa Demokratskom strankom da zajedno pokušaju da konstituišu većinu u opštini Voždovac, a da od DS-a očekuje da tu većinu i obezbedi.

„Očekujemo od DS da, na osnovu sporazuma koji smo potpisali, obezbedi većinu. DS je pozvala DSS i NS da daju podršku za tu većinu i danas ćemo videti da li su ti razgovori urodili plodom“, rekao je Antić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
On je precizirao da će socijalisti, prema dogovoru sa demokratama, dati kandidata za predsednika Skupštine opštine Voždovac.

U Demokratskoj stranci navode da ipak veruju da će biti formirana većina, dok u Srpskoj naprednoj stranci i u koaliciji Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija smatraju da su novi izbori najrealnije rešenje jer ne postoji šansa da vlast u toj beogradskoj opštini bude formirana.

Šef odborničke grupe DS u Voždovcu Branko Arsenijević rekao je da veruje da će biti formirana većina, ali i navodi da DS, kome je potreban još jedan odbornik za formiranje većine, još nije dobio zvaničan odgovor iz DSS na ponudu da odbornici te stranke podrže 28 odbornike koje je okupio DS. On je rekao da očekuje da će neko „pojedinačno“ iz DSS podržati koaliciju oko DS i tako omogućiti formiranje vlasti.

Predsednik beogradskog odbora DSS Andreja Mladenović izjavio je da koalicija DSS-NS-NP neće podržati formiranje većinu Demokratske stranke i koalicije SPS-PUPS-JS.

Za danas je zakazana konstitutivna sednica Skupštine Voždovca, a zakonski rok za formiranje lokalnih organa vlasti ističe u petak, 14. avgusta. Skupština Voždovca ima 56 odbornika. SNS je osvojila 18 mandata, lista „Za evropski Voždovac“ 17, koalicija DSS-NS-NP sedam, SPS-PUPS-JS šest, radikali tri, kao i LDP, i Lista za toleranciju Rasima LJajića dva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.