SPS bez odluke o konkretnim imenima

Izvor: B92, 25.Avg.2013, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS bez odluke o konkretnim imenima

Beograd -- Posle sednice predsedništva SPS, Ivica Dačić rekao da još nisu definisana imena kandidata ministara koje daje SPS. Ivanu Tasovcu ponuđena kultura, saznaje B92.

Dačić je rekao da socijalisti danas nisu "definisali ta imena, taj posao će biti završen u sredu ili četvrtak".

Kako saznajemo, lideri SPS i SNS dogovorili su se da resori kulture i sprota pripadnu socijalistima. Dačić je odmah potom mandat ministra kulture ponudio Ivanu Tasovcu, direktoru Beogradske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << filharmonije sa kojim će razgovarati narednih dana.

SPS razmatra i koga će predložiti da vodi resor sporta i prema našim saznanjima Dačić je to mesto ponudio visokom funkcioneru SPS-a Branku Ružiću.

Ružić je inače potpredsednik FK Partizan, ali je prema našim saznanjima odbio taj resor. Moguće je da će mu biti ponuđeno ministarstvo saobraćaja koje je do sada vodio Milutin Mrkonjić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Dačić je rekao da Brank o Ružić nije kandidat za ministra sporta.

"Razgovarali smo o mnogim imenima, nije jednostavno doneti takvu odluku, nećemo se rukovoditi stranačkim interesima, nego interesima države", kaže Dačić i dodaje da ne može da kaže da ne zna ko će da bude ministar, ali ne bi bilo uredu da sada govori o tome.

Odbacio je primedbe da poslanici neće imati dovoljno vremena da se upoznaju sa kandidatima za buduće ministre. "Zar je Đinđić predlagao kandidate 10 dana ranije, ili Koštunica, ili Cvetković", upitao je Dačić.

Kaže da su takve primebdbe su "politička predstava", koja želi da skrene pažnju sa činjenice da je rekonstrukcija obavljena na temeljan način kao i dasu veliki broj kandidata stručnjaci.

Premijer Ivica Dačić je rekao da će novi članovi vlade položiti zakletvu Skupštini Srbije najranije u četvrtak ili petak, zato što moraju da prođu 24 časa između načelne rasprave i glasanja o izmenama Zakona o ministarstvima.

On je objasnio da je sutra sednica skupštine na kojoj će se razmatrati izmene zakona o ministarstvima, koji se potpisuje i stupa na snagu, a zatim sledi nova sednica, najverovatnije u petak, na kojoj ce se birati novi članovi vlade.

Dačić kaže da će SPS će dati i budućeg ministra sporta i omladine, i taj kandidat će, kao i kandidat za ministra kulture, biti, kako je rekao, neko od visokog integriteta i ugleda.

"Informisao sam predsedništvo i ono je jednoglasno podržalo moj dogovor sa Aleksandrom Vučhićem o rasporedu resora, dogovor da će naša koalicija SPS-PUPS-JS imati i ministarstvo kulture i informisanja i ministarstvo sporta i omladine", nave je Dačić.

On je, takodje, podsetio da će jedina promena u rekonstruisanoj vladi biti podela u ministarstvu finansija i privrede u dva ministarstva.

Prema rečima premijera u dogovoru sa Vučićem u sredu i četvrtak biće završena personalna pitanja koja su ostala otvorena.

"Predsedništvo je prihvatilo okvirni plan o raspodeli ministarstava i ovlastilo me da obavim konsultacije sa kandidatima za ministre", istakao je Dačić.

On je precizirao da neće biti nove sednice predsedništva SPS, upravo zbog toga što je dobio ovlašćenje da obavi završne konsultacije sa kandidatima za ministre, medju kojima su i oni, kako je dodao i oni koji se pominju u javnosti. Dačić kaže da će već danas početi te konsultacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.