SPS: Statut ne dezintregriše Srbiju

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 04.Feb.2009, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Statut ne dezintregriše Srbiju

Valjevo -- Predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a Dušan Bajatović odbacio je ocene da predloženi Statut Vojvodine dezintegriše Srbiju.

On smatra da Statut Vojvodine ne bi trebalo vraćati na ponovno razmatranje u pokrajinsku skupštinu jer je već usvojen. "U Srbiji još uvek ima različitih mišljenja kada je u pitanju Statut Autonomske Pokrajine Vojvodine, ali ono što je sigurno - to je da ne treba dozvoliti da se Statut upoređuje sa pokušajima dezintegracije Srbije", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Bajatović sinoć u Gradskom odboru SPS-a u Valjevu.

"Istina, postoje različiti pristupi ovom problemu, ali ostaje generalni stav: autonomija Vojvodine - da, ali ugrožavanje Srbije - ne”, dodao je on.

Bajatović je istakao da je za Statut sada nadležna Skupština Srbije, ali da, u skladu sa Ustavom Srbije, postoji i Ustavni sud, koji će, ako nekih nepravilnosti i bude, moći da stavi tačku na njih.

On je najavio da će SPS do kraja godine održati kongres na kome će, kako je naveo, potvrditi svoj reformski kurs i doneti novi program.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajatović: Statut Vojvodine ne dezintegriše Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2009, 23:39

VALJEVO - Predsednik Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Vojvodini Dušan Bajatović izjavio je večeras da Statut Vojvodine ne bi trebalo vraćati na ponovno razmatranje u pokrajinsku skupštinu jer je već usvojen...U Srbiji još uvek ima različitih mišljenja kada je u pitanju Statut...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.