Izvor: Politika, 05.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Nemamo veze sa ubistvom Stambolića

Socijalisti su i juče, u Narodnoj skupštini Srbije, prvo u raspravi, a potom na konferenciji za novinare, reagovali na izjavu predsednika Republike i DS-a Borisa Tadića da "pravosudni organi treba da se zapitaju da li postoji neophodnost pravnih postupaka protiv stranaka i pojedinaca iz vrha vlasti koji su bili inspiratori zločina – ubistva Ivana Stambolića i atentata na Vuka Draškovića u Budvi", a nakon presude Vrhovnog suda u kojoj je naznačeno da je osuđena grupa radila po nalogu Slobodana >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Miloševića.

Tvrdeći da SPS nema nikakve veze sa ubistvom Stambolića i pokušajem ubistva Draškovića, poslanik Žarko Obradović je reagovao sa govornice:

– Mislim da Dušan Mihajlović, kao ministar unutrašnjih poslova, bolje zna od njega šta se zbivalo krajem devedesetih, a pogotovu posle 2000. godine. Kada Dušan Mihajlović kaže da sa tim Slobodan Milošević nema nikakve veze, onda Boris Tadić priča neistine, odnosno laže.

Ivica Dačić je dodao da "ti zločini nisu počinjeni u ime SPS-a a da treba utvrditi u čije ime su počinjeni i ko za njih treba da odgovara. Ali, ako je neko odgovoran, to treba da se dokaže".

– Poslednjih šest godina niko nije osuđen, a u vreme vlasti DS-a je uvedeno vanredno stanje i pohapšeno više ljudi nego za vreme Pinočea, a prisluškivani su i novinari i političari. Pošto ne smem da vam odajem državne tajne, i dalje ću goreti od želje da vam kažem ko je sve od vas prisluškivan za vreme vanrednog stanja. Rukovodstvo DS-a se više puta videlo sa onima koji su ubili Stambolića i sa ubicama Zorana Đinđića, nego ceo SPS u poslednjih 16 godina – rekao je Dačić na konferenciji za novinare u srpskom parlamentu.

M. N.

[objavljeno: 05.07.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.