SPS KAZNIO FUNKCIONERE: Ukor pred isključenje za četvorku

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2016, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS KAZNIO FUNKCIONERE: Ukor pred isključenje za četvorku

SPS kaznio funkcionere koji su javno kritikovali stranku i svađali se. Opomena za Tončeva, Borovčanina, Vukomanovićevu i Petrovićevu AKO funkcioneri SPS Dijana Vukomanović, Novica Tončev, Nenad Borovčanin i Ivana Petrović ubuduće budu javno polemisali i u medijima iznosili partijski prljav veš - biće izbrisani iz evidencije članova! To proizlazi iz odluke Statutarne komisije Dačićeve stranke koja je u petak razmatrala slučajeve četvoro pomenutih funkcionera >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koji su prethodnih meseci u novinama kritikovali rad rukovodstva, međusobno se optuživali i prepucavali, a Petrovićeva je čak i fizički nasrnula na Vukomanovićevu u centrali stranke. Dačić je ovim činom problematičnom kvartetu stavio do znanja da neće tolerisati njihove ispade i da im je ovo "žuti karton". Jedan od prozvanih Nenad Borovčanin kaže, za "Novosti", da je "sramno da neko iz tako ozbiljne partije pušta u novine jednu tako bitnu odluku, a da navodni sankcionisani nemaju ni elementarnu informaciju o tome". - Predlažem da taj koji je pustio informaciju u medije bude momentalno isključen a partija time pokaže da ima funkcionalne organe. Ukoliko je verbalni delikt vraćen u funkcionisanje SPS i pored toga što ga u zakonu odavno nema, onda je to dobar pokazatelj stepena demokratizacije partije, kao i svih njenih nedostataka. Sreća da ne postoji čitač misli, pa da i za to ne počnu kažnjavanje - kaže Borovčanin. Podjednako oštar je i član Predsedništva Tončev: - Na stranačkim organima ću da iznesem ko krši Statut i šta je štetnije za partiju - navodi Tončev. - Da li su to razne afere naših drugova ili moje dobronamerne kritke na račun postignutog rezultata pojedinaca na prethodnim izborima. Tončev, koji se javno prepucavao sa Vukomanovićevom, kaže i da SPS nije statutarna komisija, već "drugovi u mesnim, opštinskim i gradskim odborima čiju podršku imam i čija razmišljanja i iznosim javno". NE OSNIVAJU PARTIJE NA spekulacije da sa Markom Bastaćem, "odmetnutim" funkcionerom DS i predsednikom beogradske opštine Stari grad, pravi novu stranku, Borovčanin odgovara: - Ne pravimo stranku, već najmoderniju opštinu u Srbiji. I Tončev demantuje da će osnovati partiju: - To mi podmeću kako bi me diskreditovali.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Borovčanin: Vrh SPS-a kao Gestapo

Izvor: OkRadio.rs, 03.Okt.2016, 08:36

Borovčanin u pismu rukovodstvu SPS oštro reagovao na "žuti karton". Dačić istakao da nema mesta za samoreklamere Funkcioner socijalista Nenad Borovčanin oštro je reagovao na ukor pred isključenje, koji su on, Dijana Vukomanović, Novica Tončev i Ivana Petrović dobili prošle nedelje, optuživši...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.