Izvor: Blic, 13.Dec.2016, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPORNI NOVOGODIŠNJI POKLONI Ministarstvo odbrane više od milion dinara plaća ešarpe, kaiševe, novčanike...

Ministarstvo odbrane naručilo je i platilo do sada novogodišnje poklone u vrednosti većoj od milion dinara.

Neke nabavke još nisu završene, pa će ta suma do kraja godine biti i veća. Kako saznaje "Blic", na dosadašnjem spisku je više od 100 različitih skupocenih novčanika, kaiševa, ešarpi, ali i privezaka, šnala za kravatu, manžetni za košulju.

Izvor "Blica" iz Ministarstva odbrane kaže da je nabavka protokolarnih poklona za Novu godinu razbijena na nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tendera da se ne bi privlačila pažnja javnosti ali i samih zaposlenih.

- Tako je posebno raspisana nabavka za kožne novčanike i kaiševe, svilene šalove, i to tkane i oslikane, ali i svilene marame. Tu su i kristalne čaše. To nije sve, jer postoje posebni pokloni sa grbom Srbije, u luks pakovanju, pozlaćenim i posrebrenim privescima, ali i setom šnala za kravatu i manžetnama, koji takođe moraju da budu od zlata ili srebra. Tu su i replike paradnog bodeža od plemenitih materijala. Do sada je za poklone plaćeno 1,1 milion dinara, a koliki će račun konačno biti, neizvesno je - kaže izvor "Blica".

Iz Ministarstva odbrane tvrde da nema govora o preterivanju: - Sve nabavke sprovode se na principima ekonomičnosti i racionalnosti. Protokolarni pokloni se daju članovima stranih vojnih delegacija, na bazi reciprociteta. To znači da naši pokloni treba da budu približno vredni kao oni koji se primaju iz inostranstva - kažu u Ministarstvu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ministarstvo odbrane kupuje protokolarne poklone za više od milion dinara

Izvor: Radio 021, 14.Dec.2016, 09:53

Ministarstvo odbrane naručilo je i platilo do sada novogodišnje poklone u vrednosti većoj od milion dinara...Neke nabavke još nisu završene, pa će ta suma do kraja godine biti i veća...Kako piše "Blic", na dosadašnjem spisku je više od 100 različitih skupocenih novčanika, kaiševa, ešarpi,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.