Izvor: Blic, 08.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO zahteva mesto u BIA

SPO zahteva mesto u BIA

Lider SPO Vuk Drašković oštro je kritikovao Vladu Srbije poručivši da nisu ispunjeni uslovi pod kojima je SPO u nju ušao.

- U Vladu smo ušli pod jasnim uslovima. Da se demontira BIA, da se uklanjaju sve prepreke Srbije na putu ka Eu i da svuda dobijemo ono što je dogovoreno. Nismo u parlamentu da ćutimo i čuvamo kvorum. Tamo smo da se bunimo protiv politike koja nije naša - kazao je Drašković na sednici Glavnog odbora SPO, ustvrdivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se 'zabranjuje ulazak u BIA onima koji hoće i mogu da zavrnu glavu toj aždaji'. On je kritikovao i politiku Vlade Srbije prema Haškom tribunalu i ocenio da se skriva istina o pogibiji dvojice gardista u Topčideru, poručivši da se 'Srbija politički, duhovno i tragično stvarno vraća u vreme Slobodana Miloševića'.

- Zaštita trojice ili četvorice Miloševiću najodanijih komandanata, optuženih za ratne zločine, nadređena je sudbini naroda i države. Naše vojnike ubijaju ispred tajnovitih ulaza u skrivališta onih čiji smo taoci, a onda objavljuju da su ti mladi gardisti pucali jedan u drugog. Zločin kriju lažima, novim zločinom - rekao je Drašković. On je pozvao funkcionere SPO da se vrate tradiciji te partije kao 'stranke hrabrih ljudi' koji su se borili za svoja uverenja.

- Ko to ne može, neka se povuče. Neka odu i kolebljivi, i umorni, i kalkulanti, i loši đaci koji okrivljuju knjige i profesore - poručio je Drašković članovima GO.

Glavni odbor SPO zatražio je juče da se poslanici i članovi Vlade iz redova te stranke 'odlučno bore za program SPO i potpuno poštovanje koalicionog sporazuma, uz energično suprotstavljanje osporavanjima kadrovskih rešenja SPO'. GO je ocenio da je većina odbora na proteklim lokalnim izborima ostvarila zadovoljavajuće rezultate. Potvrđena je odluka Predsedništva SPO o raspuštanju osam opštinskih i Gradskog odbora u Beogradu. GO SPO dao je punu podršku politici koju vodi predsednik stranke Vuk Drašković. D. Vukelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.