SPO usvojio platformu za Evropu

Izvor: Blic, 18.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO usvojio platformu za Evropu

Srbija što pre treba da se priključi Evropskoj uniji, poručio je lider SPO Vuk Drašković na sednici Glavnog odbora stranke na kojoj je usvojena Pro­gramska platforma evropske srpske desnice „Srbija i Evropa".



U tom dokumentu, između ostalog, navodi se da „srpski ’avion’ nema bolje trase od puta prema Briselu, uz najbolje odnose sa Moskvom i Vašingtonom". Samo EU je garant da nijedan građanin Srbije, „ni Srbin ni nesrbin", ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << može imati status stranca u bilo kojoj državi EU, stoji u platformi SPO.

Prema rečima Vuka Draškovića, ovim dokumentom SPO želi da profiliše svoje delovanje kao autentične stranke srpske desnice, čiji je cilj što skorije članstvo Srbije u Evropskoj uniji.

„Potrebno nam je staro naše srce za novo i najveće pregnuće, a to je da se ispred sedišta Evropske unije što pre zaleprša srpska zastava", rekao je lider SPO.

Drašković je ocenio da je trenutno „usporeno ili zaustavljeno" kretanje Srbije ka EU i pored toga što lista Za evropsku Srbiju, kojoj pripada i SPO, ima većinu u vladi i skupštini.

„To je zato što motor koji vuče ka Evropi radi sve slabije, a mnogi motori vuku od Evrope, i to sve snažnije. Snažna i evropska Srbija ući će na svoje Kosovo sa svojim investicijama, svojim kompanijama, svojim kapitalom, svojom robom i svojim jezikom", rekao je Drašković.

On je istakao da je SPO „jezgro srpske desnice" i da svojim delovanjem želi da „demaskira desnicu koja to nije".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.