Izvor: B92, 26.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO samostalno na izbore

Beograd -- Srpski pokret obnove na predstojeće parlamentarne izbore će izaći samostalno, odlučio je Glavni odbor Srpskog pokreta obnove.

Lider SPO-a Vuk Drašković je rekao da jedino ta stranka nije uprljana vezama sa organizovanim kriminalom, Miloševićevim tajkunima i tajnim službama, koji, prema njegovim rečima, iz senke vladaju Srbijom. On je poručio da će "SPO razvlastiti i razobličiti nerasformirane tajne službe i tajkune koji su se napljačkali i obogatili za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreme Miloševićevog režima i koji Srbiji ne daju u Evropu."

"Jedino SPO hoće da promeni tragično stanje u kome je jedan čovek koji je optužen za zločine važniji od srpske omladine, naroda i države", rekao je predsednik SPO-a.

Najveću i najglasniju podršku članova Glavnog odbora dobila je poruka Draškovića da je jedino glas dat SPO-u glas za obnovu Kraljevine Srbije kao najbržeg puta ka Evropskoj uniji, čija je prestonica u jednoj kraljevini.

"Jedino će SPO u novoj skupštini Srbije pokrenuti borbu za promenu republikanskog ustava, jer je pri njegovom usvajanju na referendumu narodu uskraćeno pravo da se izjasni o obliku državnog uređenja", rekao je Drašković.

Govor lidera SPO-a na početku je, na kratko svojim dolaskom prekinula Danica Drašković, koju su prisutni burno pozdravili. Njeno kašnjenje i dolazak u salu u toku govora, uz osmeh joj je kasnije zamerio Vuk Drašković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.