Izvor: B92, 02.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO ne odustaje od zakona

Beograd -- Predsednik SPO-a Vuk Drašković protestuje zbog stava Vlade da treba povući iz procedure Predlog zakona o otvaranju dosijea.

Vuk Drašković, koji je i ministar spoljnih poslova, rekao je na konferenciji za novinare da je glavni razlog za takav stav Vlade Srbije taj što Predlog zakona, koji je inače u Skupštinu uputio Srpski pokret obnove, predviđa da se obelodani spisak pripadnika službi bezbednosti i njihovi spoljni saradnici koji su uhodili građane kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ih likvidirali ili zlostavljali.

"Njihova imena učinila bi se javnim kako bi se protiv njih pokrenuo krivični postupak, a uz spisak bi išlo i javno obrazloženje zbog čega su i kakve zločine sve činili", kazao je Drašković.

Prema njegovim rečima, donošenje takvog zakona sprečavaju snage starog režima, koje veruju da se približava vreme njihovog povratka na vlast, službe bezbednosti i svi oni koji su se u međuvremenu "preobukli u demokratske haljine".

Lider SPO-a rekao je da je razgovorao sa koalicionim partnerima u Vladi, ali i sa predsednikom Demokratske stranke i Srbije Borisom Tadićem, i da mu taj razgovor daje nadu da Predlog zakona neće biti povučen i da će biti usvojen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.