Izvor: B92, 22.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO će tražiti zamenu poslanika

Beograd -- Funkcioneri SPO-a najavili su da će insistirati na zameni 9 poslanika u Skupštini Srbije. Poslanici odbijaju da vrate mandate.

Srpski pokret obnove će uputiti i zahtev da Administrativni odbor zameni one poslanike koji ne poštuju odluke Glavnog odbora te stranke. To je ujedno i test za Vladu Srbije jer, kako kaže predsednik Izvršnog odbora Aleksandar Čotrić, SPO traži od koalicionih partnera da se izjasne da li su u savezu sa pravim SPO, ili grupom odmetnutih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslanika.

"Naše poruke su jasne, ne želimo da rušimo Vladu Srbije, ni sa 13 ni sa četiri poslanika zato što u ovom trenutku, ako bi došlo do prevremenih izbora, došlo bi do pobede jedne političke opcije koja je retrogradna i koja bi nanela veliku štetu našim nacionalnim i državnim interesima. Ali, neka sada lopta bude u dvorištu naših koalicionih partnera, da vidimo da li su u Vladi i dalje sa SPO, ili poslanicima koji ne poštoju odluke GO i predsedništva stranke", rekao je Čotrić.

SPO u Skupštini Srbije ima 13 poslanika, od kojih su četiri lojalna predsedniku stranke, Vuku Draškoviću, dok devet poslanika pripada struji koju vode Vojislav Mihajlović i Veroljub Stevanović.

Poslanici SPO-a ne vraćaju mandate

Potpredsednik SPO-a i jedan od poslanika koji su odbili poslušnost vrhu stranke Vojislav Mihajlović odgovara da on i njegove kolege ne nameravaju da vrate mandate: "Više ne znamo šta je rukovodstvo stranke, jer imamo izmenjeno predsedništvo, izmenjeni Glavni odbor, kao da neko dopisuje članove po svojoj potrebi, tako da te organe više i ne priznajemo za svoje, a kad je u pitanju vraćanje mandata, poznato je da su poslanici vlasnici mandata, da smo izašli na izbore u koaliciji sa Novom Srbijom, i da su građani dali glasove toj koaliciji".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.