SPO:U Novom Sadu traje lov na glave

Izvor: B92, 10.Sep.2012, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO:U Novom Sadu traje lov na glave

Novi Sad -- Gradski odbor SPO saopštio da se u Novom Sadu poslednjih dana sprovodi "lov na glave odbornika nove skupštinske većine".

Kako se navodi, pojedini predstavnici još aktuelne gradske vlasti ponudili su 20.000 evra svakome ko "ubedi" ili na bilo koji drugi način privoli nekoga od 42 odbornika nove većine da se ne pojavi na vanrednoj sednici Skupštine grada 12. septembra, za šta na raspolaganju imaju dodatnih 50.000 evra.

"Poražavajuća je činjenica da kao posledicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga danas čitav ešalon drugorazrednih novosadskih biznismena u svojim mobilnim telefonima poseduje imena, prezimena i fotografije odbornika Skupštine grada", piše u saopštenju.

SPO je ocenio da je na nadležnim istražnim organima da utvrde da li iza ovih radnji stoji odlazeći gradonačelnik Igor Pavličić.

Podsetimo, gostujući u Utisku nedelje na TV B92, lider novosadskih naprednjaka Miloš Vučević je rekao da se nastavljaju pokušaji podmićivanja odbornika u Novom Sadu i da su jednom od njih nudili 50.000 evra. Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić je sve te navode odbacio kao neistinite.

"Sasvim je sigurno da svojim odbijanjem da podnese ostavku i izjavama o tome kako je 'tajno glasanje uvek neizvesno' doprinosi stvaranju

atmosfere koja pogoduje organizatorima", ocenio je SPO.

Gradski odbor Narodne partije pozvao je danas odbornike da 12. septembra, u interesu svih građana Novog Sada, izaberu vlast i da se konačno opredele ko će biti gradonačelnik, predsednik Skupštine grada i članovi Gradskog veća.

"Novi Sad je od 6. maja, kada su održani izbori, u agoniji. Ništa konkretno se ne radi, sednice Skupštine grada se ne održavaju, a javno komunalni sektor je u velikoj krizi. Ko god bude izabran 12. septembra mora da se odmah baci na posao kako bi se zaustavilo dalje beznađe u koje je grad zapao", ocenila je Narodna partija.

Stranka je upozorila da će, ukoliko stranke koje imaju odbornike u Skupštini grada 12. septembra ne izaberu ključne ljude grada i ne počnu da rešavaju probleme Novosađana, zahtevati održavanje novih lokalnih izbora.

Aktuelnu vlast u Novom Sadu predvodi Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine, a Srpska napredna stranka je sa partnerima

pre sedam dana saopštila da ima većinu od 42 odbornika od ukupno 78, koliko ih ima u gradskom parlamentu. Na vanrednoj sednici 12. septembra raspravljaće se o predlogu opozicije za smenu gradske vlasti predvođene Igorom Pavličićem i izboru nove.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.