SPO: SPREČITI ZASTAREVANJE ZLOUPOTREBE U PRIVATIZACIJI

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: SPREČITI ZASTAREVANJE ZLOUPOTREBE U PRIVATIZACIJI

BEOGRAD - Srpski pokret obnove (SPO) će insistirati da se u izmene Krivičnog zakona ubaci i odredba po kojoj krivična dela učinjena u privatizaciji ne zastarevaju, izjavio je potpredsednik te stranke Aleksandar Jugović.

Jugović je rekao da je u Hrvatskoj nedavno zakonom propisano da krivična dela počinjena u privatizaciji ne zastarevaju, a da Srbija takav propis nema.

"Setimo se afera i zloupotreba u raznim privatizacijama, fantomskih firmi iz inostranstva koje su bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << profita i poslovanja, bez novca na računu, kupovale u Srbiji preduzeća od nekoliko dedestina miliona evra. Jasno je da se radi o pranju novca", rekao je Jugović.

On je dodao da su mnogi postupci preispitivanja zloupotreba prilikom privatizacija pokrenuti tek u vreme sadašnje Vlade i da se Srbija mora izboriti sa nasleđem Slobodana Miloševića čiji su mnogi saradnici prerasli u tajkune, naročito posle 5. oktobra 2000. godine.

"Tajkuni se uzdaju u političke veze i bogatstvo, a da bi prikrili zloupotrebe pokušaće da finansiraju druge politčke partije i promenu vlasti koja će ih štititi od odgovornosti. Zbog toga je potrebno doneti propis kojim krivična dela učinjena prilikom privatizacije ne zastarevaju", kazao je Jugović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.