Izvor: B92, 01.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Izjednačiti četnike i partizane

Beograd -- Poslanici SPO predlažu izjednačavanje prava pripadnika partizanskog i ravnogorskog pokreta.

Poslanici SPO u republičkom parlamentu podneli su Skupštini Srbije Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica, kojim se u svim pravima izjednačavaju pripadnici partizanskog i ravnogorskog pokreta, tj. Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Prema Predlogu zakona, Ravnogorci bi imali pravo na penzije i invalidnine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i partizani. Predsednik SPO Vuk Drašković kaže da zakon nije ideološki i da je upravo neophodno završiti sa ideološkim lažima i podelama koje postoje 60 godina: "Jedan od ova dva pokreta, partizanski, komunistički, iskoristio je priliku pobednika u građanskom ratu, da već skoro 60 godina, zatrpava brdima laži onaj drugi, antifašistički i oslobodilački pokret, čime se, zapravo, Srbija delila. Tačka na podele, tačka na mržnje i skinuti kapu pred istinom, pred istorijom i to je svrha ovog zakona".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.