SPO: Afera s mlekom skretanje pažnje sa uvoza zabranjenog mesnog brašna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2013, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Afera s mlekom skretanje pažnje sa uvoza zabranjenog mesnog brašna

NOVI SAD -

Pokrajinski odbor Srpskog pokreta obnove za Vojvodinu zatražio je danas da se utvrde i kazne krivci za aferu u vezi sa mlekom koja je nanela štetu poljoprivrednicima u Srbiji tvrdeći da iza nje stoji interesni lobi koji je pod zaštitom vrha Demokratske stranke.

"Srpski seljaci su na razne načine decenijama unazad ojađeni i ponižavani, a poslednji udarac na proizvođače mleka, iza kojeg nesumnjivo stoji interesni lobi, dovodi u pitanje opstanak domaće proizvodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mleka i stočarstva uopšte", navedeno je u saopštenju.

SPO smatra da je aferu sa mlekom izazvao lobi koji se godinama unazad nalazi pod zaštitom vrha DS-a.

Tom krugu novokomponovanih biznismena, kako ocenjuju u SPO, direktno je u interesu propast domaće proizvodnje i jačanje uvozničkog lobija.

"Afera sa mlekom je podgrejana i zbog toga da bi se skrenula pažnja sa mnogo većeg slučaja - uvoza mesnog brašna koje je izrazito opasno po ljudsko zdravlje, jer izaziva bolest ludih krava", smatra vojvođanski SPO koji tvrdi i da je brašno uvezao Veterinarski institut Subotica, čiji je suvlasnik Milija Babović, a koji posluje u sastavu Viktorija grupe.

U saopštenju se navodi da je to brašno korišćeno za proizvodnju stočne hrane, što je u Srbiji zabranjeno još pre tri godine, a u zemljama EU još od 2001.

Deo mesnog brašna je korišćeno za ishranu svinja u PIK "Bečej", a deo za proizvodnju hrane za kućne ljubimce, tvrdi se u saopštenju.

SPO traži i utvrđivanje odgovornosti Republičke veterinarske inspekcije koja je, kako kažu, odobrila uvoz mesnog brašna.

Takođe, SPO zahteva od nadležnih državnih organa da stanu u zaštitu srpskog seljaka i domaćih proizvođača i da se obračunaju sa onima kojima, kako se navodi, interes Srbije i zdravlja stanovništva ne znači apsolutno ništa.

Uz konstataciju da se iza afere sa mlekom krije nešto mnogo veće i opasnije po zdravlje ljudi, SPO veruje da je ovo, kako kažu, "poslednji pokušaj tajkuna pod zaštitom vrha Demokratske stranke da se izvuku iz brojnih kriminalnih radnji sa kojima su povezani".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SPO: Afera s mlekom skretanje pažnje sa uvoza zabranjenog koštanog brašna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2013

NOVI SAD -..Pokrajinski odbor Srpskog pokreta obnove za Vojvodinu zatražio je danas da se utvrde i kazne krivci za aferu u vezi sa mlekom koja je nanela štetu poljoprivrednicima u Srbiji tvrdeći da iza nje stoji interesni lobi koji je pod zaštitom vrha Demokratske stranke..."Srpski seljaci su na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.