SPC nije za izlazak Srba na kosovske izbore

Izvor: Glas javnosti, Beta, 08.Dec.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC nije za izlazak Srba na kosovske izbore

BEOGRAD - Sinod Srpske pravoslavne crkve ocenio je da nema uslova da Srbi izađu na vanredne kosovske parlamentarne izbore 12. decembra.

"Povodom predstojećih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji Sveti Arhijerejski Sinod smatra za svoju dužnost da skrene pažnju biračima, naročito pripadnicima srpske zajednice da se nažalost nisu stekli uslovi za izlazak na ove decembarske izbore", navodi SPC.

Sinod je dodao da je reč o parlamentu "samoproglašene nezavisne države >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kosovo i da do sada nije omogućen i ostvaren povratak ogromnog broja prognanih sa Kosova i Metohije. Dodaje se da se na Kosovu sprovodi "nasilno sistematsko otimanje pokretne i nepokretne imovine", a nema zakona o denacionalizaciji oduzete i restituciji crkvene i druge imovine.

"S obzirom da takozvani kosovski parlament svojim odlukama nije zaštitio ostale od majorizacije predstavnika albanske zajednice - očevidno je da ne postoje normalni uslovi za učešće na navedenim izborima", navodi se u saopštenju SPC.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.