Izvor: B92, 26.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO da poništi odluku o smeni

Beograd -- Ministarstvo predlaže SO Knić da poništi odluku o razrešenju predsednice Skupštine Snežane Banković-Đokić.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu navodi da će, ukoliko Skupština opštine to ne uradi u roku od mesec dana, samo poništiti tu odluku. Snežana Banković-Đokić (NS) je razrešena dužnosti zato što je otišla na porodiljsko bolovanje.

U konkretnom slučaju, razrešenje predsednice Skupštine zbog toga što je otišla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na porodiljsko odsustvo, suprotno je Ustavom zagarantovanoj posebnoj zaštiti, koju majke uživaju pre i posle porođaja, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Kako je navedeno, sednica od 19. oktobra na kojoj je Snežana Banković-Đokić smenjena, a na njeno mesto izabran Milija Radonjić, nezakonito je zakazana, pa su stoga i odluke donete na njoj nezakonite, zbog čega se moraju poništiti.

"Predsednica Skupštine opštine Knić nalazila se na porodiljskom bolovanju, što u suštini nema nikakvog uticaja na propisanu proceduru, jer joj odlaskom na bolovanje nije prestala funkcija", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.