Izvor: B92, 11.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNV za nove izbore

Beograd -- Predstavnici Srpskog nacionalnog veća za KiM traže naknadne izbore za srpske predstavnike u kosovskim institucijama.

Milan Ivanović, predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova, smatra da srpski političari koji su učestvovali na izborima 23. oktobra, zbog malog odziva birača ne mogu da budu legitimni predstavnici Srba.

"Mi moramo da dođemo do pravih predstavnika Srba. Ako UNMIK ovo ne prihvati, mi možemo jednostavno Srbe predložiti po principu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultata na izborima uzimajući u obzir i lokalne i regionalne političke subjekte. U slučaju da se sve to ne uvaži, ukoliko pokušaju i manipulaciju međunarodne javnosti sa nekim Srbima koji nemaju nikakvo utemeljenje, može se postaviti i pitanje naših izbora i bez njihove saglasnosti", rekao je Ivanović.

I savetnik premijera Vojislava Koštunice, Slobodan Samardžić, slaže se da je održavanje posebnih srpskih izbora na Kosovu mogući izlaz iz sadašnje situacije, dok UNMIK takvu mogućnost odbacuje. "Imali smo izbore 23. oktobra. Neće biti dodatnih izbora", rekla je kratko agenciji Beta portparol Misije UN, Mehthild Heneke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.