Izvor: B92, 23.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNV ne prihvata ponuđeni koncept

Gračanica -- Izvršni odbor Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije odbacio je koncept Vlade Kosova za decentralizaciju vlasti.

SNV smatra da je donet bez učešća predstavnika vlasti u Beogradu i kosovskih Srba. Vlada Kosova je juče zvanično obelodanila koncept reforme lokalne vlasti, na osnovu kojeg se predviđa da početkom marta počne realizacija pilot projekata za formiranje pet novih opština, od kojih dve sa većinskim srpskim stanovništvom, u Gračanici kod Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Partešu kod Gnjilana.

SNV smatra da je taj koncept "jednostran i u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, jer se promene teritorijalne organizacije opština u pokrajini ne mogu vršiti od strane pokrajinske Vlade". "Ovakav čin predstavlja grubo kršenje međunarodnih dokumenata i direktno je uperen protiv interesa Srba i srpske države na ovim prostorima", ocenio je SNV.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.