SNS osvojila najviše glasova

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 25.Apr.2010, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS osvojila najviše glasova

Aranđelovac -- Prema preliminarnim podacima sa obrađenih 76 posto biračkih mesta, na izborima u Aranđelovcu, SNS je osvojila 26,34 posto glasova, a DS 20,83 posto.

Međutim, vladajuća koalicija biće oformljena bez naprednjaka, kažu u strankama DS, G17 i LDP. Prema preliminarnim rezultatima štaba G17 Plus, na obrađenih 30 biračkih mesta, SNS je osvojila 26,34 odsto glasova, DS 20, 83 odsto, zatim kolacija SPS-PUPS-JS 13,33 odsto, NS 7.6, DSS 6.04, SRS 4.99, LDP 5.14, SPO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 3.47 odsto glasova.

Iako su naprednjaci osvojili najveći broj glasova, vlast će, po svemu sudeći formirati stranke vladajuće koalicije u Srbiji, zajedno sa LDP-om.

U Aranđelovačkom DS tvrde da će, iako nisu osvojili najviše glasova, biti u prilici da formiraju vlast sa koalicijom okupljenom oko SPS-a, koalicijom oko G17 plus, i LDP-om. Istu informaciju smo dobili i u LDP-u, kao i u G17 plus.

„Prema sigurnim očekivanjima, Aranđelovac će dobiti proevropsku vlast. Još uvek nije bilo zvaničnih razgovora, oni tek predstoje, ali ja očekujem po svemu sudeći, bar na bazi ovih preliminarnih rezultata, da će vlast u Aranđelovcu činiti one stranke koje čine i republičku Vladu što je dobro za građane Aramđelovca. Prema podacima kojima raspolaže G17 plus i Liberalno demokratska partija je prešla cenzus i svakako da su i oni jedni od partnera sa kojima ćemo razgovarati o formiranju vlasti u Aranđelovcu", rekao je potpredsednik G17 plus, Vladimir Ilić.

Na informaciju o koaliciji koja se najavljuje, zamenik predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, rekao je:"U tom slučaju, samo neka se raduju, ja sam srećan svaki put kada oni mogu da se raduju i kada misle da su nešto pametno uradili, alimislim da je za građane ta odluka loša i da niko nije glasao za koaliciju LDP-a i SPS-a, ali blago njima. Mi večeras slavimo, a tek sutra ćemo razmišljati o tome. Narod je pokazao koga najviše voli”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.