Izvor: B92, 14.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP raskinuo koaliciju sa LS

Podgorica -- Izvršni odbor Socijalističke narodne partije odlučio je da raskine koaliciju sa Liberalnim savezom na lokalnom nivou.

IO SNP odlučio je da odbornici ove stranke u crnogorskim opštinama Cetinje, Budva, Nikšić i Kotor, raskinu koaliciju sa Liberalnim savezom, što je pretpostavka za održavanje vanrednih lokalnih izbora. "Odluka o raskidu koalicije sa LS i raspisivanju izbora u ove četiri opštine bila je neminovna, jer je načelo SNP-a da se javne funkcije obavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u interesu građana, zakonito i transparentno", navodi se u saopštenju SNP.

Predsednik Liberalnog saveza Vesna Perović izjavila je da od SNP očekuje zvaničan stav o raskidu njihove koalicije u opštinama Nikšić, Kotor i Budva. "Koaliciju sa SNP, i sa drugim strankama, sklapali smo neposrednim dogovaranjem, pa na taj način očekujemo i raskid koalicije", rekla je Vesna Perović.

U opštinama Cetinje, Budva, Nikšić i Kotor Liberlani savez je imao gradonačelnike, kojim su podršku davali odbornici SNP-a, Narodne stranke i Srpske narodne stranke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.