SNP poziva Vladu Srbije da ne uvede sankcije Rusiji

Izvor: Blic, 12.Mar.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP poziva Vladu Srbije da ne uvede sankcije Rusiji

Srpska narodna partija (SNP) zatražila je danas od Vlade Srbije, povodom usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta, da istraje i ne uvodi sankcije Ruskoj Federaciji uprkos drugačijim zahtevima.

SNP, čiji je predsednik Nenad Popović, najavila je da će za vikend početi prikupljanje potpisa gradjana Srbije protiv uvodjenja sankcija Ruskoj Federaciji.

U juče usvojenoj Rezoluciji Evropskog parlamenta Srbija se kritikuje zbog odbijanja da se pridruži sankcijama EU protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ruske Federacije.

"Rusija je danas najveći zaštitnik državnih i nacionalnih interesa Srbije po pitanju Kosova i Metohije i Republike Srpske. U Rusiji imamo i najvećeg zaštitnika naših vitalnih ekonomskih interesa. Samo u prošloj godini izvoz prehrambenih proizvoda u Rusku Federaciju porastao je 100 odsto", navodi se u saopštenju SNP.

Dodaje se da bi uvođenje sankcija Rusiji značilo da se Srbija "sama i na sopstvenu štetu odriče političke i ekonomske koristi koje ima od saradnje sa Rusijom".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.