SNP: Očuvanje Dejtona, garant očuvanja RS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP: Očuvanje Dejtona, garant očuvanja RS

Srpska narodna partija (SNP) smatra da je očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma jedan od najvažnijih garanta očuvanja Republike Srpske, kao i jedan od najvažnijih ciljeva Srbije.

"Ovaj sporazum, pored toga što je doneo mir u Bosnu i Hercegovinu, uspostavio je današnju Republiku Srpsku, najvažnijeg garanta opstanka srpskog naroda preko Drine", navodi se u saopštenju SNP povodom dve decenije od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Ta stranka navodi da je prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godina bilo mnogih pokušaja da se ovaj sporazum sruši, a time i Republika Srpska - od oduzimanja nadležnosti koje Srpska ima po Dejtonskom sporazumu, do nametanja srpskom narodu isključive krivice za rat u BiH.

"Poslednji takav pokušaj je bila Rezolucija o Srebrenici, koja je imala za cilj da Srbe proglasi genocidnim narodom a Srpsku genocidnom tvorevinom. Samo zahvaljujući prijateljskoj Rusiji ovaj pokušaj uništenja Srpske je propao", navodi se u saopštenju SNP.

Ta stranka smatra i da Srbija, koja sa RS ima sporazum o specijalnim i paralelnim vezama mora da učini više za srpski narod u RS, posebno na ekonomskom planu.

"Zaštita Dejtonskog sporazuma, pored političke i pravne strane ima i svoju ekonomsku stranu. Srbija će moći zaštititi Srpsku i pomoći njen razvoj i napredak samo ako i sama bude ekonomski jaka i ako bude štitila svoj suverenitet i bezbednost. To će biti garant opstanka i Srbije i Srpske i svih Srba, ma gde oni živeli", poručila je SNP u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.