SNP: Čemu Zakon ako Vlada može da potroši 400 miliona evra bez računa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP: Čemu Zakon ako Vlada može da potroši 400 miliona evra bez računa

Skupština Srbija ne treba da raspravlja o budžetu za 2016. sve dok ne bude usvojen rebalans budžeta za tekuću godinu, jer čemu služi Zakon o budžetu ako Vlada može, kako hoće i gde hoće, da potroši 400 miliona evra, odnosno 1,3 odsto bruto-društvenog proizvoda, bez polaganja računa parlamentu i građanima, saopštila je Srpska narodna partija.

Ove godine će, osim 200 miliona evra duga "Srbijagasa", iz državne kase, iako to Zakonom o budžetu nije planirano, biti isplaćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i oko 15 milijardi dinara duga vojnim penzionerima, plus osam milijardi dinara, koliko se duguje poljoprivrednicima zbog loše planiranog Agrarnog budžeta, ističe SNP.

Sve zajedno, dodaje se, to je oko 400 miliona evra dodatnog troška, ili dva puta više od planiranog porasta BDP, čime će se istopiti i onaj "privredni rast" koji će, u ovoj godini, kako se Vlada hvali, iznositi 0,7 odsto.

SNP upozorava da se funkcija parlamenta svela samo na to da na kraju godine prosto konstatuje koliko je Vlada, za šta je sama htela, potrošila.

Ako ovoga puta sve prođe bez usvajanja rebalansa za tekuću godinu, ko garantuje da se sutra nešto slično neće ponoviti, pa je samim tim bespredmetno i usvajanje novog Zakona o budžetu, navodi se u saopštenju SNP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obesmišljavanje zakona i skupštine

Izvor: Akter, 09.Dec.2015

Skupština Srbija ne treba da raspravlja o budžetu za 2016. sve dok ne bude usvojen rebalans budžeta za tekuću godinu, jer čemu služi Zakon o budžetu ako Vlada može, kako hoće i gde hoće, da potroši 400 miliona evra, odnosno 1,3 odsto bruto-društvenog proizvoda, bez polaganja računa parlamentu...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.