SNO čeka poziv državne komisije

Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNO čeka poziv državne komisije

BEOGRAD - Srpska narodna odbrana iz Čikaga snimila je svedočenje nedavno preminulog LJube Lazarovskog o streljanju Draže Mihailovića i mestu na kome je četnički komandant pokopan. SNO je spremna da ga ustupi Republičkom javnom tužilaštvu u Srbiji i Državnoj komisiji koja pokušava da otkrije lokaciju Čičinog groba.

Slavko Panović, predsednik SNO u Čikagu, kaže za Glas javnosti da snimak nisu poslali komisiji, već su ih samo obavestili da on postoji.

- Samo ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nam zatraže snimak, ustupićemo im ga. Mislim da je trebalo bar nekog od nas da konsultuje ta komisija, s obzirom na to da smo mi ti koji su ponudili nagradu od 100.000 dolara za Dražin grob. To bi bilo lepše i pametnije, ali niko nas nije kontaktirao. Snimak imamo, nastao je nekoliko nedelja pre smrti Lazarovskog - ističe Panović i dodaje da je uveren da će istina izaći na videlo kad-tad i to ne samo o Dražinom grobu, već i o, kako kaže, grobnici srpskog naroda.

- Podignut je čitav mauzolej austrijskom kaplaru, a za prvog gerilca Evrope se ne zna gde su mu kosti - kaže Panović.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde i član državne komisije koja traga za poslednjim prebivalištem Čiča Draže Slobodan Homen, kaže za Glas javnosti da sva svedočenja i izjave mogu da pomognu.

- Nismo kontaktirali sa SNO, ali pretpostavljam da su oni to poslali republičkom tužiocu, jer to ide preko njih. U stalnom smo kontaktu sa srpskom dijasporom, ali i s drugim državama koje imaju informacije o Dražinom suđenju i streljanju. Taj proces je bio bezbednosno interesantan mnogim zemljama, posebno nekadašnjim saveznicima iz SAD, Velike Britanije, Francuske i SSSR - ističe Homen.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.