SLUČAJ GAŠIĆ Smeni se najviše obradovali Nikolić i Diković

Izvor: Blic, 08.Dec.2015, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUČAJ GAŠIĆ Smeni se najviše obradovali Nikolić i Diković

Dok je premijer Vučić teška srca saopštavao da Bratislav Gašić ne može više da bude ministar, pojedinci u vlasti su zadovoljno trljali ruke.

Među onima koje je smena Gašića najviše obradovala su predsednik Srbije Tomislav Nikolić i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, s kojima je odlazeći ministar odbrane bio u sukobu zbog upravljanja Vojskom.

Svakako se usrećio Diković, kojeg je Gašić hteo da penzioniše i na to mesto postavi svog čoveka. Žestoke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << polemike su se vodile između njih dvojice na kolegijumima Ministarstva odbrane, ali je Diković imao sreće jer je uz njega bio Nikolić, čija je reč ipak poslednja kada je reč o prvom čoveku Generalštaba.

Na kraju, Diković je "video leđa" Bratislavu Gašiću.

Takođe, Bratislav Gašić je u upravljanju Ministarstvom odbrane i vojnim

poslovima slušao isključivo premijera Aleksandra Vučića, što je i te kako smetalo Tomislavu Nikoliću koji je kao predsednik republike istovremeno i vrhovni komandant vojske.

U one koji su imali razloga za radost spadaju i dve potpredsednice Vlade Zorana Mihajlović i Kori Udovički.

Trzavice između Gašića i Mihajlovićeve traju godinama i uglavnom su konceptualne prirode ili se tiču odnosa s premijerom.

Mihajlovićeva održava kontakt sa zapadnim diplomatama, a Gašiću to smeta, jer smatra da odatle dolaze udari na Vučića.

Laknuće i Kori Udovički. Ne tako davno, u jeku afere o vetroparkovima, Gašić je odbio da na sednicama Vlade sedi pored Udovički, uz obrazloženje da se ona nijednom nije ogradila od afere čiji su akteri njena sestra Lidija Udovički i lider DS Bojan Pajtić.

U Vladi, inače, ima mnogo onih koji žale zbog odlaska Bratislava Gašića.

- On je dobar čovek, neposredan i lak za saradnju. Napravio je grešku koja se ne prašta, ali dešava se - kaže jedan od ministara u Vladi, a poznato je da su Gašiću bliski bili uz premijera Vučića i Aleksandar Vulin, Željko Sertić, Zlatibor Lončar, Nebojša Stefanović, Nikola Selaković...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.