Izvor: B92, 14.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SE zadovoljan reformama u SCG"

Beč -- Generalni sekretar Saveta Evrope Teri Dejvis kaže da je Srbija i Crna Gora napravila značajan napredak u primeni reformi.

Dejvis je u obraćanju Stalnom savetu OEBS-a rekao da je nedavna misija SE ustanovila značajan napredak u odlučnoj primeni reformi na raznim nivoima, da SE pruža podršku institucijama SCG u sprovođenju reformi i da je spreman da ponudi pomoć i u oblastima kao što su reforma lokalnih vlasti, zaštita ljudskih prava i manjina i reforma pravosuđa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"SE nastavlja da prati razvoj situacije na Kosovu i u skladu s rezolucijom 1244 sarađuje sa UNMIK-om, OEBS-om i EU. Naš rad je pre svega fokusiran na asistenciju UNMIK-u i privremenim institucijama u oblasti decentralizacije, zaštiti ljudskih prava, obnovi kulturnog nasleđa, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i reforme pravosuđa", rekao je Dejvis.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.