Izvor: B92, 20.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SE prihvatiće svaku demokratski izabranu vladu

Novi Sad -- Direktor beogradske kancelarije Saveta Evrope Jirgen Grinet tvrdi da će ova institucija prihvatiti svaku vladu Srbije, ako bude izabrana na fer i demokratskim izborima, ma ko od političkih stranaka dobio priliku da je formira i ako nastavi putevima reformi i evropskih integracija. "U svih 45 članica SE menjaju se vlade. Nekad pobedi levica, nekad desnica, nekad stranke koje po političkom opredeljenju pripadaju centru. Svaku promenu vlade prihvata SE, ali pod uslovom da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te vlade demokratske, da postupaju po principima i poštuju sporazume SE. To je jedini uslov koji se odnosi i na Srbiju", rekao je Grinet za vikend izdanje novosadskog "Građanskog lista".

On je sugerisao vladi Srbije da ne otvara priču o statusu Kosova i Metohije, pre insistiranja na rešavanju problema uslova života ljudi koji tamo žive, njihove bezbednosti, kao i povratka raseljenih lica."Ako Vlada Srbije nastavi sa evropskim integracijama i postavi standarde za te integracije, kad dođe do razgovora o statusu Kosova i Metohije, Srbija će biti u mnogo boljoj pregovaračkoj poziciji od druge strane i može se nadati povoljnijem ishodu", konstatovao je Grinet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.