Izvor: B92, 25.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SE: Do srede odluka o sudbini slučaja trgovine ljudima

Podgorica -- Elda Moreno, zvaničnik Saveta Evrope, izjavila je da će odluka o daljoj proceduri u slučaju trgovine ljudima u Crnoj Gori biti doneta posle razgovora OEBS, Saveta Evrope i crnogorskih vlasti, a najkasnije do srede. Ona nije mogla da potvrdi da li će tada izveštaj biti i objavljen. "Odluka SE i OEBS o tome kako će obavestiti svoje članice i kako će biti koordinirani i praćeni rezultati tog procesa biće dostavljena svim akterima i mislim da će crnogorske vlasti onda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlučiti kako da obaveste medije o daljoj proceduri", rekla je za podgoričke "Vijesti" Elda Moreno.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović potvrdio je istom listu da su ekspertski izveštaji i odgovori Vlade na preporuke OEBS i SE u vezi s tim sslučajem bili jedna od tema razgovora koji su on i potpredsednik Vlade Dragan Đurović vodili u Monaku s generalnim sekretarom SE Valterom Švimerom. "Iskazao sam uverenje da će i ekspertska komisija i OEBS i SE imati maksimalnu ažurnost u odnosu na taj izveštaj, a to je potvrdio i Švimer", rekao je Vujanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.