SDS: Vlada želi da uništi poljoprivrednike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Vlada želi da uništi poljoprivrednike

okrajinski odbor Socijaldemokratske stranke (SDS) najoštrije je danas osudio odluku Vlade Srbije da umanji subvencije za ratarsku proizvodnju, ocenivši da vlada radi na "uništavanju" domaćih poljoprivrednika, sela i poljoprivrede.

Ako se nastavi ova politika prema agraru, hrana za osiromašene građane Srbije, sa već umanjenim platama i penzijama, u budućnosti može biti znatno skuplja a za mnoge i nedostupna, a naša poljoprivreda potpuno nekonkurentna", naveo je SDS u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ta stranka je ocenila da je smanjenjem subvencija srpski agrar doveden u još gori položaj u odnosu na zemljoradnike u okruženju.

SDS je dodao da je to "samo još jedan u nizu poteza čiji je cilj uništenje domaćih poljoprivrednika, nakon donošenja Zakona o poljoprivrednom zemljištu, greške u proračunu sredstava za subvencije u 2015. godini od 6,8 milijardi dinara, smanjenja budžeta za poljoprivredu u odnosu na prošlu godinu za milijardu dinara".

"Podsticaji u poljoprivredi ne mogu biti trošak već investicija, kada se ima u vidu da je naša poljoprivreda u prošloj godini ostvarila suficit od 1,2 milijarde evra", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.