SDS: Atmosfera straha u društvu

Izvor: Akter, 22.Nov.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Atmosfera straha u društvu

Socijaldemokratska stranka najoštrije je danas osudila napad na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović i zatražila od nadležnih organa da se što pre pronađu počinioci i utvrdi motiv i naručilac ovog napada

Smatramo da je za ovaj napad odgovorna i vlast koja kreira atmosferu straha u društvu u kojoj se osećaju ugroženima svi oni koji bi se usudili da iznesu kritiku na račun vlasti, navodi se u saopštenju SDS.

U tom kontekstu, kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dodaje, i ovaj napad je napad ne samo na Miroslavu Milenović, već i napad na sve one koji u ovakvoj atmosferi imaju hrabrosti da časno obavljaju svoj posao, u skladu sa svojom profesionalnom etikom, a ne u skladu sa interesima vlasti.

SDS smatra da je ovaj napad svakako potrebno posmatrati i u svetlu činjenice da je Miroslava Milenović iznela uverenje da je napad u vezi sa objavljivanjem predstojećeg izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije o medijima.

Atmosfera širenja straha najizrazitije je prisutna upravo u medijima, putem kojih se konstantno širi utisak vanrednog stanja i tenzija.

SDS pita i šta su Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i specijalni tužilac, koje je Miroslava Milenović obavestila da je primetila da je nepoznate osobe prate,

učinili da preveniraju fizički napad na nju.

Miroslava Milenović ovaj napad nije prijavila policiji jer, kako kaže, nema poverenja u tu instituciju, podseća SDS.

"Dakle mi danas ponovo živimo u atmosferi u kojoj ne samo građani, nego i nosioci javnih funkcija, nemaju poverenja u institucije i u kojoj ovakvi incidenti služe očigledno kao opomena i pretnja svima koji bi se suprotstavili jedinom poželjnom ponašanju-podržavanju ove vlasti i svih njenih poteza", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovički: Pravo na slobodu mišljenja, kritički i istraživački rad demokratsko pravo

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2015

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Kori Udovički ocenila je danas da je pravo na slobodu mišljenja, javne reči, kao i na kritički i istraživački rad o radu države i društvu fundamentalno demokratsko pravo svakog građanina, i da je obaveza države da ga brani...Ministarstvo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.