Izvor: B92, 23.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA negira Plojovića

Novi Pazar -- Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka demantovala je jučerašnje navode Rešada Plojovića.

Plojović, potpredsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, tvrdio je da je ta stranka odgovorna za nemire ispred Altun alem džamije u Novom Pazaru. SDA je reagovala na otvoreno pismo Plojovića direktoru policije Srbije Miloradu Veljoviću, u kojem je grupa bliska SDA označena kao inicijator incidenata ispred džamije i maltretiranje novinara pojedinih redakcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Novom Pazaru.

"Rešad Plojović ponovo, koristeći govor mržnje, laži i dezinformacije, pokušava da obmane i uznemiri javnost u Novom Pazaru i Srbiji", navodi se u saopštenju SDA.

Ova stranka zatražila je od pravosudnih organa i Ministarstva unutrašnjih poslova da rade svoj posao.

"Pozivamo sve građane Novog Pazara na mir, toleranciju i razumevanje, podsećajući da je Islam religija mira i tolerancije, koja osuđuje svaku vrstu nasilja", precizira se u saopštenju SDA.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.