Izvor: B92, 13.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SCG nije Sveto pismo

Podgorica -- Predsednik SCG najavio je nastavak dogovaranja Beograda, Podgorice i Brisela o rešavanju pitanja neposrednih izbora za parlament SCG.

"Svaki sporazum koji bi se napravio, a ja vjerujem u sporazum, podrazumijevao bi neminovnu promjenu Ustavne povelje, na način na koji je i usvojena", rekao je Svetozar Marović za podgoričke "Vijesti".

Prema njegovim rečima, problem neposrednih izbora biće rešen promenom Ustavne povelje, uz dogovor država-članica. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kao moguće rešenje, Marović je pomenuo vezivanje redovnih izbora u Srbiji i Crnoj Gori sa izborom novog sastava Skupštine SCG. Marović je rekao i da je Savet za evropske integracije u jednom trenutku bio na dohvatu tog sporazuma oko promene Ustavne povelje, ali do toga nije došlo zbog rezerve jedino od Vojislava Koštunice.

Marovića je dodao i da "ništa nije Sveto pismo, a da se ne može, ili ne sme promeniti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.